1. ΣΚΟΠΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Το Βιοχημικό Τμήμα του Γ.Ν. Γεννηματά είναι αυτοτελές Τμήμα του Εργαστηριακού Τομέα που καθημερινά δίδει τεράστιο όγκο πληροφοριών, με καθοριστική σημασία για τη πρόγνωση, διάγνωση και τη θεραπεία της κάθε ασθένειας.

Σήμερα στο Βιοχημικό Tμήμα λειτουργούν, προαναλυτικό σύστημα, βιοχημικοί και ανοσοχημικοί αναλυτές στους οποίους προσδιορίζονται περίπου 3.600.000 εξετάσεις ανά έτος. Η στελέχωση του Βιοχημικού Τμήματος αποτελείται από άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό τόσο Επιστημονικό Κλινικών Χημικών, διδάκτορες , μεταπτυχιακοί όσο και Τεχνολογικό απολύτως ενημερωμένο για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του εργαστηρίου, διαρκής στόχος του οποίου παραμένει η αποδεδειγμένη ποιότητα των μετρήσεων και η άμεση εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Διαθέτει μια διαρκώς αυξανόμενη γκάμα ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ ( υδατάνθρακες, ένζυμα, ιόντα, λιπίδια, αζωτούχοι μεταβολίτες) ΟΡΜΟΝΩΝ, ΚΑΡΔΙΑΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ, ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΕΩΝ, ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ, ΟΣΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ, ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ ΟΞΕΙΑΣ ΦΑΣΕΩΣ, ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΝΑΙΜΙΑΣ εξαιρετικής διαγνωστικής αξίας.

Η συμβολή του Βιοχημικού Εργαστηρίου στην αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου είναι καθοριστική, αφού με την ορθολογική του οργάνωση και λειτουργία συμβάλλει:

  • Στη έγκαιρη και ορθή διάγνωση του προβλήματος υγείας του άρρωστου και στη σωστή αντιμετώπιση του.
  • στη συντόμευση του χρόνου νοσηλείας του αρρώστου και στη γρηγορότερη επανένταξη του στη παραγωγική διαδικασία, ενώ παράλληλα καθιστά δυνατή την αύξηση δυναμικότητας του Νοσοκομείου, για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών.
  • Στη μείωση του κόστους -νοσηλείας-θεραπείας του αρρώστου και γενικότερα των νοσοκομειακών δαπανών.

Πραγματοποιούνται με απόλυτη επιτυχία, τα αυστηρά προγράμματα καθημερινού εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου καθώς και εξωτερικού μηνιαίου ποιοτικού έλεγχου BIO-RAD όσο και χρήση παγκοσμίου προγράμματος διεργαστηριακού ελέγχου Uniy Web 2.0 BIO-RAD συγκρινόμενο Real time με όλα τα εργαστήρια του προγράμματος καθ όλη τη διάρκεια του έτους καθιστώντας το Εργαστήριο αξιόπιστο διεθνώς.


2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Α. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Προϊστάμενος Τμήματος
Παναγιωτόπουλος Κωνσταντίνος Βιοχημικός MSc

Κοκόση Ευνίκη: Βιολόγος​
Ιωάννου Παναγιώτης: Βιολόγος MSc, PhD
Ταμπάκη Ελένη, Βιολόγος ,MSc
Γιαννακοπουλου Ολυμπία Επικουρική Βιολόγος

Α. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Υπεύθυνος Τεχνολόγων
Τούντας Βασίλειος Τεχνολόγος

Αναπληρώτρια
Χρονοπούλου Αναστασία Τεχνολόγος

Διαμαντοπούλου Ανδριάνα Τεχνολόγος
Σβόλη Αλεξάνδρα Τεχνολόγος
Πούλου Νικολέτα Παρασκευάστρια
Κολοβάδη Σοφία Παρασκευάστρια
Λιβιτσιάνη Παρασκευή Παρασκευάστρια
Τσαραμιρσή Κυριακή Παρασκευάστρια


3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Τηλ. 210 771 1133


4. ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

24ωρη καθημερινή λειτουργία.