Ενημέρωση Ασθενών

Οι ασθενείς και οι συνοδοί τους ενημερώνονται για την πορεία της υγείας τους μόνο από τον θεράποντα ιατρό ημέρες και ώρες που κάθε κλινική έχει προκαθορίσει. Κάθε προσπάθεια πληροφόρησης από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο είναι ανώφελη και παρατείνει την αγωνία των ενδιαφερόμενων.

Ο ασθενής υποχρεούται να δίνει πλήρες ιστορικό σχετικά με την υγεία του (φάρμακα, διατροφή, αλκοόλ, κάπνισμα, επάγγελμα, αθλητικές δραστηριότητες, συνήθειες). Ο γιατρός υποχρεούται να ενημερώνει τον ασθενή για την πορεία της υγείας του κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και δίνει οδηγίες κατά την έξοδό του από το Νοσοκομείο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»


Ώρες Επισκεπτηρίου

Το ωράριο επισκεπτηρίου για όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου είναι:

Τους χειμερινούς μήνες:

Πρωί: 13:00-14:30
Απόγευμα: 17:00-20:00

Τους θερινούς μήνες:

Πρωί: 13:00-14:30
Απόγευμα: 18:00-21:00

Για τις μονάδες ΜΕΘ, ΜΑΦ:

Πρωί: 13:30-14:00
Απόγευμα: 19:00-19:30

Για τους όρους του επισκεπτηρίου πατήστε εδώ.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το ωράριο επισκεπτηρίου πρέπει να τηρείται αυστηρά.


 

«Τα δικαιώματα του νοσοκομειακού ασθενούς»

(Ν. 2071/92 ΦΕΚ A΄ 123, Άρθρο 47)

 

  1. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα προσεγγίσεως στις υπηρεσίες του νοσοκομείου, τις πλέον κατάλληλες για τη φύση της ασθένειας του.
  2. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα της παροχής φροντίδας σε αυτόν με τον οφειλόμενο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια του. Αυτή η φροντίδα περιλαμβάνει όχι μόνο την εν γένει άσκηση της ιατρικής και της νοσηλευτικής, αλλά και τις παραϊατρικές υπηρεσίες, την κατάλληλη διαμονή, την κατάλληλη μεταχείριση και την αποτελεσματική διοικητική και τεχνική εξυπηρέτηση.
  3. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να συγκατατεθεί ή να αρνηθεί κάθε διαγνωστική ή θεραπευτική πράξη που πρόκειται να διενεργηθεί σε αυτόν. Σε περίπτωση ασθενούς με μερική ή πλήρη διανοητική ανικανότητα, η άσκηση αυτού του δικαιώματος γίνεται από το πρόσωπο που κατά νόμο ενεργεί για λογαριασμό του.
  4. Ο ασθενής δικαιούται να ζητήσει να πληροφορηθεί ό,τι αφορά στην κατάστασή του. Το συμφέρον του ασθενούς είναι καθοριστικό και εξαρτάται από την πληρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που του δίνονται. Η πληροφόρηση του ασθενούς πρέπει να του επιτρέψει να σχηματίσει πλήρη εικόνα των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών παραμέτρων της καταστάσεως του και να λαμβάνει αποφάσεις ο ίδιος ή να μετέχει στη λήψη αποφάσεων, που είναι δυνατόν να προδικάσουν τη μετέπειτα ζωή του.
  5. Ο ασθενής ή ο εκπρόσωπός του σε περίπτωση εφαρμογής της παρ. 3, έχει το Δικαίωμα να πληροφορηθεί, πλήρως και εκ των προτέρων, για τους κινδύνους που ενδέχεται να παρουσιασθούν ή να προκύψουν εξ αφορμής εφαρμογής σε αυτόν ασυνήθων ή πειραματικών διαγνωστικών και θεραπευτικών πράξεων. Η εφαρμογή των πράξεων αυτών στον ασθενή λαμβάνει χώρα μόνο ύστερα από συγκεκριμένη συγκατάθεση του ίδιου. Η συγκατάθεση αυτή μπορεί να ανακληθεί από τον ασθενή ανά πάσα στιγμή. Ο ασθενής πρέπει να αισθάνεται τελείως ελεύθερος στην απόφαση του, να δεχθεί ή να απορρίψει, κάθε συνεργασία του με σκοπό την έρευνα ή την εκπαίδευσή. Η συγκατάθεσή του για τυχόν συμμετοχή του, είναι δικαίωμά του και μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.
  6. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα στο μέτρο και στις πραγματικές συνθήκες που είναι δυνατόν, προστασίας της ιδιωτικής του ζωής. Ο απόρρητος χαρακτήρας των πληροφοριών και του περιεχομένου των εγγράφων που τον αφορούν, του φακέλου των ιατρικών σημειώσεων και ευρημάτων, πρέπει να είναι εγγυημένος.
  7. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα του σεβασμού και της αναγνωρίσεως σε αυτόν των θρησκευτικών και ιδεολογικών του πεποιθήσεων.
  8. Ο ασθενής έχει το δικαίωμα να παρουσιάσει ή να καταθέσει αρμοδίως διαμαρτυρίες και ενστάσεις και να λάβει πλήρη γνώση των επ’ αυτών ενεργειών και αποτελεσμάτων.».

 

 


 

Κάπνισμα στους δημόσιους χώρους

Απαγορεύεται το κάπνισμα και το άτμισμα σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Γραμμή ενημέρωσης Υπουργείου Υγείας 1142.

Πληροφορίες για ιατρεία διακοπής καπνίσματος

Δείτε την Εγκύκλιο εδώ

Ανακοίνωση σχετικά με το Κάπνισμα

 

Πάρκινγκ


Απαγορεύεται οι επισκέπτες να εισέρχονται εντός του Νοσοκομείου με αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο.

 


 

Κυλικείο

Στο χώρο του Νοσοκομείου λειτουργούν 4 κυλικεία. Τα δύο βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου 1 και τα άλλα δύο βρίσκονται απέναντι από την είσοδο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

 


 

Ναός

ΣΚΟΠΟΣ

Ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο με την συμπαράσταση που προσφέρει τόσο στους ασθενείς και τους συνοδούς τους, όσο και στους εργαζομένους στο Νοσηλευτικό ίδρυμα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στον Ιερό Ναό τελούνται Θείες Λειτουργίες κάθε Κυριακή και τις μεγάλες γιορτές του έτους. Ο Ιερός Ναός είναι ανοιχτός καθημερινά 7 π.μ. –  8 μ.μ., δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους πιστούς να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ

Ο ιερέας του Ιερού Ναού καλείται να διακονήσει τις ανθρώπινες ψυχές στην πιο δύσκολή τους στιγμή, την στιγμή του πόνου. Η βοήθεια προσφέρεται ανάλογα με τις ανάγκες και την δεκτικότητα κάθε ψυχής. Συγκεκριμένα, προσφέρεται με την Ιερά Εξομολόγηση, την Θεία Κοινωνία, τις ευχές της Εκκλησίας, τις ακολουθίες στον Ναό, τις επισκέψεις στους θαλάμους, τις συζητήσεις και την βοήθεια σε πρακτικές τους ανάγκες με την συμπαράσταση των εθελοντριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Τον Ιερό Ναό υπηρετούν δύο νεωκόροι, που φροντίζουν για την καθαριότητά του και τον κρατούν ανοιχτό όλη την ημέρα. Στις ακολουθίες διακονούν  δύο ιεροψάλτες. Στο διοικητικό και διαχειριστικό έργο συμπαραστέκονται στον ιερέα τρείς επίτροποι που ορίζονται από την διοίκηση του νοσοκομείου. Στο όλο ποιμαντικό έργο του ιερέα βοηθά και η ομάδα εθελοντών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τέλος, για την σωστή λειτουργία του ναού πρέπει να αναφερθεί και η σημαντική συμβολή της διοίκησης του νοσοκομείου, καθώς και όλων των ιατρών, νοσηλευτών και των εργαζομένων σ’ αυτό.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Η ιστορία του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» ξεκινά την άνοιξη του 1975, όταν αγοράστηκε, έναντι του ποσού των 70.000 δραχ., μια προκατασκευασμένη εκκλησία που πωλείτο στα Ν. Λιόσια. Η αγορά έγινε με δωρεές των εργαζομένων, αλλά και των ασθενών του Νοσοκομείου, κατόπιν ενεργειών του π. Διογένους Ρουπίνα, τον οποίο είχε διορίσει στο Νοσοκομείο η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών το 1974. Η πρώτη Θεία Λειτουργία έγινε το Σάββατο του Λαζάρου το 1975. Η ολοκλήρωση της αγιογράφησης, η τοποθέτηση ξυλόγλυπτου τέμπλου, καθώς και ο εν γένει εξοπλισμός του Ιερού Ναού έγινε με την φροντίδα του π. Κοσμά Παλαιογιάννη, που διορίστηκε ιερέας στο Νοσοκομείο το 1977 και υπηρέτησε με ζήλο για 28 ολόκληρα χρόνια. Αξίζει να μνημονευθεί ο κ. Μιχαήλ Καρβελάς, Διευθυντής του Νοσοκομείου, που βοήθησε πολύ την εκκλησία. Το 2005/6 ο Ιερός Ναός ανακαινίστηκε πλήρως και εξοπλίστηκε καλύτερα με ενέργειες του πρώην Διοικητού του Νοσοκομείου Δρ. Αντωνίου Αυγερινού. Τέλος, ως προς τον εξοπλισμό και συντήρηση του ναού,  πρέπει να αναφερθεί η σημαντική συμβολή τόσο της Διοίκησης και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, όσο και όλων των κατά καιρούς εκκλησιαζομένων.

Τηλ./Φαξ : 213 203 2437, email : revioakim@yahoo.gr


 

Τράπεζα

Το Νοσοκομείο διαθέτει δύο μηχανήματα Αυτόματης Συναλλαγής (ΑΤΜ) της τράπεζας ALPHA BANK.


Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη σε άλλη χώρα της Ένωσης.