Οι Μονάδες Περιτοναϊκής Κάθαρσης των Νεφρολογικών Τμημάτων των Γ.Ν. Αθηνών, «Ευαγγελισμός», «Ιπποκράτειο», «Γ. Γεννηματάς» και του Γ.Ν. Νίκαιας-Πειραιά «Άγ. Παντελεήμων» διοργάνωσαν την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:

«Νέες Κλινικές Οδηγίες για την Περιτονίτιδα, την Επάρκεια και την Ευρύτερη Χρήση της Περιτοναϊκής Κάθαρσης»

 που έγινε στις 12 Ιανουαρίου 2012 μεταξύ 16.00 και 21.00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Κτηρίου 2 του Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» , Λ. Μεσογείων 154

Η ημερίδα περιλάμβανε τρεις ενότητες. Στην πρώτη, παρουσιαστηκαν οι τελευταίες – 2010-2011 – Κλινικές Οδηγίες της Διεθνούς Εταιρείας Περιτοναϊκής Κάθαρσης για τις λοιμώδεις επιπλοκές στην Περιτοναϊκή Κάθαρση καθώς και τις στρατηγικές πρόληψής τους. Στη δεύτερη ενότητα συζητήθηκαν οι Κλινικές Οδηγίες της Καναδικής Νεφρολογικής Εταιρείας του 2011 για την Επάρκεια της Περιτοναϊκής Κάθαρσης και η ημερίδα έκλεισε με τις Βρετανικές Κλινικές Οδηγίες του ίδιου έτους για τη θέση της Περιτοναϊκής Κάθαρσης στην θεραπευτική αντιμετώπιση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου σταδίου 5. Η ημερίδα απευθύνονταν σε ειδικούς και ειδικευόμενους νεφρολόγους καθώς και σε νοσηλευτές Νεφρολογίας.

 

Δείτε τα σχετικά έγγραφα: