Το Τμήμα Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων αναπτύσσει δραστηριότητες έρευνας και εκπαίδευσης στη θεματική της ψυχικής υγείας εφήβων και νέων και προωθεί συνεργασίες με ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς φορείς.

Επιχειρώντας να ανταποκριθεί στα θεραπευτικά ζητήματα και τα ειδικά θέματα που ανακύπτουν από τις ιδιαιτερότητες της ψυχοπαθολογίας της εφηβείας οργανώνει και υλοποιεί σε ετήσια βάση επιστημονικό, εκπαιδευτικό σεμινάριο με εξειδίκευση στην Ψυχιατρική των Εφήβων. Η θεματολογία του επικεντρώνεται στην ψυχική υγεία και την ψυχοπαθολογία των εφήβων, τις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις αλλά και τις κοινωνικο-πολιτισμικές διαστάσεις της εφηβείας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισηγήσεις για θεωρητικά επιστημονικά ζητήματα, τις εξελίξεις της έρευνας, τα ειδικά θέματα της θεραπευτικής μεταχείρισης των εφήβων και ζητήματα που ανακύπτουν στην κλινική πράξη στις θεραπευτικές δομές. Απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας, σε ειδικευόμενους γιατρούς και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας. Το σεμινάριο διεξάγεται ανά δεκαπενθήμερο σύμφωνα με το αναλυτικό ετήσιο πρόγραμμα που δημοσιοποιείται πριν την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου. Χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής εφόσον δεν έχουν υπάρξει περισσότερες από τρεις απουσίες.

Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Τμήματος περιλαμβάνουν επίσης την υποδοχή και εκπαίδευση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών ψυχολογίας, φοιτητών νοσηλευτικής και επαγγελματιών ψυχικής υγείας από άλλους φορείς

Επιστημονικός Υπεύθυνος Σεμιναρίου: Χρήστος Ζερβής – ψυχίατρος, παιδοψυχίατρος, ψυχαναλυτής, Διευθυντής Τμήματος Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς».

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής του σεμιναρίου:
Τετάρτη, 1:15 – 14:45 (ανά δεκαπενθήμερο σύμφωνα με το Πρόγραμμα).
Πληροφορίες:
Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων Τμήματος Ψυχιατρικής Εφήβων και Νέων:
Από Δευτέρα έως Πέμπτη, 09:00-18:00 και Παρασκευή, 09:00-15:00
Τηλέφωνο: 213 203 2854 213 203 2855
Φαξ: 213 2033 675
Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: psychado@gna-gennimatas.gr


Σχετικά Έγγραφα