1. ΣΚΟΠΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ:

Η Ουρολογική Κλινική είναι πλήρως εξοπλισμένη και ακολουθώντας μια παράδοση ετών καλύπτει με επιτυχία μεγάλο εύρος της σύγχρονης Ουρολογίας. Διαθέτει 7 χειρουργικές αίθουσες κάθε εβδομάδα. Το χειρουργείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλο τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την πραγματοποίηση κάθε είδους ανοιχτών και ενδοσκοπικών επεμβάσεων. Σημαντικός ο ρόλος της κλινικής ως μέλος ενος Γ’βάθμιου νοσοκομείου όπου καλείται να αντιμετωπίσει  επείγοντα, τακτικά και χρόνια περιστατικά προερχόμενα από όλη την ελληνική επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων διακομιδών από άλλα νοσοκομεία.

Παράλληλα, ακολουθώντας τον εντυπωσιακό ρυθμό αύξησης της επιστημονικής γνώσης στην Ουρολογία, η Ουρολογική Κλινική συμμετείχε και συμμετέχει σε ερευνητικά πρωτόκολλα και κλινικές μελέτες σε συνεργασία με διεθνείς ομάδες, επιδεικνύοντας σημαντικό επιστημονικό έργο με ενεργές συμμετοχές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ποικίλες δημοσιεύσεις σε έγκυρα περιοδικά,  πρόσφατα τιμήθηκε με το 1ο πανευρωπαϊκό βραβείο στους καρκίνους της ουροδόχου κύστης.

Το ιατρικό προσωπικό συγκαλεί δύο φορές την εβδομάδα ιατρικό συμβούλιο με σκοπό τη συζήτηση όλων των περιστατικών της κλινικής και την καλύτερη αντιμετώπιση τους. Παράλληλα μία φορά την εβδομάδα συγκαλείται ογκολογικό συμβούλιο με τη συμμετοχή ογκολόγων με σκοπό τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ογκολογικών περιστατικών.

Οι διάφορες επιμέρους Μονάδες και Ιατρεία της Κλινικής εξειδικεύονται στην:

  • Ουρολογική Ογκολογία, με ιδιαίτερη έμφαση στον καρκίνο της κύστεως, του προστάτη, του νεφρού και του όρχεως εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές (Νεοκύστη για αντικατάσταση της κύστεως μετά κυστεκτομή, διατήρηση των αγείων και των νεύρων κατά τη ριζική προστατεκτομή, ώστε να διατηρείται η στύση κλπ). Ειδικά στη μετεγχειρητική παρακολούθηση ασθενών με όγκους της ουροδόχου κύστης (θηλώματα) χρησιμοποιούμε εύκαμπτα κυστεοσκόπια που καθιστούν τη διαδικασία εντελώς ανώδυνη.
  • Ακράτεια ούρων, τόσο γυναικείας όσο και ανδρικής, με εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων αντιμετώπισης, όπως η εφαρμογή της υποουρηθρικής ταινίας χωρίς τάση για τη γυναικεία ακράτεια από προσπάθεια και του τεχνητού σφιγκτήρα και των ταινιών για την ανδρική ακράτεια.
  • Γυναικολογική Ουρολογία. Εκτός της γυναικείας ακράτειας που προαναφέρθηκε, αντιμετωπίζονται επίσης συρίγγια (κυστεοκολπικά και ουρητηροκολπικά) και η πρόπτωση (κυστεοκήλη, ορθοκήλη με χρήση διακολπικών πλεγμάτων).
  • Νευρο-Ουρολογία – Ουροδυναμική. Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση διαταραχών της ούρησης οφειλόμενες σε νευρολογικές παθήσεις (Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, Μυελομηνιγγοκήλη, Κατά Πλάκας Σκλήρυνση κλπ). Η βάση για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση πολλών από τις παραπάνω παθήσεις (ακράτεια, νευρογενής δυσλειτουργία του κατώτερου ουροποιητικού κλπ) είναι η ακριβής ουροδυναμική εκτίμηση.
  • Καλοήθης Υπερπλασία προστάτη.Ο εξοπλισμός με τα πλέον σύγχρονα  μηχανήματα διουρηθρικής προστατεκτομής (μονοπολικής TURP, διπολικής TURIS), μας δίνει τη δυνατότητα επιλογής της καλύτερης μεθόδου για τον κάθε ασθενή (ανοικτό χειρουργείο ή ενδοσκοπικό).
  • Λιθίαση Ουροποιητικού.Ενδο-oυρολογικές τεχνικές εξασφαλίζουν πως η πλειοψηφία των λίθων του ουροποιητικού είναι απόλυτα αντιμετωπίσιμη χωρίς ανοικτό χειρουργείο (χρήση λιθιτρίπτη laser με ημιάκαμπτα και εύκαμπτα ουρητηροσκόπια).
  • Ανδρολογία. Καθοδηγεί τους ασθενείς με αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο στα περαιτέρω βήματα για την αντιμετώπιση τόσο της υπογονιμότητας όσο και της στυτικής δυσλειτουργίας είτε φαρμακευτικά είτε χειρουργικά (πεική πρόθεση)

ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΛΙΝΩΝ 28 σε μονόκλινους, δίκλινους και τρίκλινους θαλάμους.
Όλοι οι θάλαμοι ανακαινίστηκαν προσφάτως και περιλαμβάνουν δική τους τουαλέτα κλιματισμό.

Ετησίως νοσηλεύουμε 4500 ασθενείς και εκτελούνται 2200 χειρουργεία.


2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Ιατρικό Προσωπικό

Ειδικευμένοι:

Συντονιστής Διευθυντής:
Ντούμας Κων/νος PhD,FEBU
Τηλ. 213 203 2327
Email: ntoumask@yahoo.com

Διευθυντές ΕΣΥ:
Φραγκούλης Αριστόδημος
Τηλ. 213 203 2328
Email: fragaristo@gmail.com

Αρίστας Οδυσσέας,
Τηλ. 213 203 2328

Γκιάλας Ιωάννης PhD, FEBU
Τηλ. 213 203 2328

Επιμελητής Α’:
Σταθούρος Γεώργιος FEBU
Τηλ. 213 203 2328
Email: gstathouros@yahoo.gr

Παπαδοπουλος Γεώργιος PhD,FEBU
Τηλ. 213 203 2328
Email: gipapadopoulos@yahoo.gr

Ειδικευόμενοι:
Γλύκας Ιωάννης
Ερμίδης Δημήτριος
Θεοχάρης Γεώργιος
Κατσαγούνος Γεώργιος
Σκαμάγκας Ιορδάνης
Φραγκούλης Χαράλαμπος

Νοσηλευτικό Προσωπικό (κοινό με της Γναθοχειρουργικής κλινικής)

Προϊστάμενος/Προϊστάμενη:
ΝΤΑΒΩΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Νοσηλευτές/τριες:                       
ΠΑΠΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΣΙΑΜΕΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΠΟΛΑΝΟΥ ΡΟΔΟΘΕΑ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΠΙΣΤΕΥΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Β. Νοσηλευτών/τριών:
ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΜΑΡΙΑ
ΤΣΑΝΤΖΑΛΟΥ ΑΓΛΑΪΑ
ΚΟΤΣΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΧΑΤΖΕΛΛΗ ΜΙΛΤΟΥΛΑ

Β. Θαλάμου
ΝΤΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Τηλ. Τακτικών ραντεβού 1535
Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την Ουρολογική Κλινική στα τηλέφωνα 213 203 2328.
Τηλ. Συντονοστή διευθυντή 213 203 2327
Τηλ. Νοσηλευτών: 213 203 2329
Τηλ. Προϊσταμένου: 213 203 2404
Τακτικό εξωτερικό ιατρείο: 213 203 2330
Τηλ. Ιατρείου επείγοντων περιστατικών 213 203 2467

e-mail: n.ourolgnatho@gna-gennimatas.gr


ΣΚΟΠΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Η αντιμετώπιση επειγόντων, τακτικών αλλά και χρονίων ασθενών που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης, ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές σε ότι αφορά τη φροντίδα τους, αλλά και η παροχή ποιοτικής φροντίδας σε ασθενείς με ουρολογικά προβλήματα, βασισμένη σε νοσηλευτικά πρωτόκολλα.