1. ΣΚΟΠΟΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ:

Η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών « Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)  στην επικράτεια. Εφημερεύει  κάθε τέσσερεις ημέρες, επικεφαλής ομάδας  Καρδιολογικών Κλινικών  μικρότερων Νοσοκομείων  της  Αθήνας και δέχεται μεγάλο αριθμό περιστατικών πάσης βαρύτητας. Έχει ορισθεί από το Υπουργείο Υγείας σαν ένα από τά κέντρα Πρωτογενούς Αγγειοπλαστικής (Primary PCI)  οξέων εμφραγμάτων του μυοκαρδίου για την Αττική. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται ετησίως σ’ αυτήν ανέρχεται στους 3500 περίπου  με μέσο όρο ημερών νοσηλείας γύρω στις  3, πού είναι σύμφωνος με τα διεθνή  standards. Στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία εξετάζονται περίπου 3.000 ασθενείς ετησίως, ενώ στα έκτακτα περισσότεροι από 10000 ασθενείς.

Η  Καρδιολογική  Κλινική του Γ. Κ. Ν. Αθηνών  « Γ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» διαθέτει τά ακόλουθα Τμήματα :
ΑΜονάδα Εμφραγμάτων ( 8 κλίνες) , η οποία είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο  προσωπικό και διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό παρακολούθησης και θεραπείας των νοσηλευομένων ασθενών.
ΒΥπομονάδα (15 κλίνες) πού στην ουσία πρόκειται για Μονάδα αυξημένης φροντίδας καρδιολογικών ασθενών.
Γ. Κλινική . Περιλαμβάνει 30 κλίνες κατανεμημένες σε θαλάμους των 3 οι οποίοι προσφέρουν  σημαντικές ανέσεις.
Δ. Αιμοδυναμικό Εργαστήριο πλήρως εξοπλισμένο με δυνατότητα διενεργείας Καρδιακών Καθετηριασμών, Στεφανιογραφιών, Αγγειοπλαστικών Στεφανιαίων (PCI) αλλά και του συνόλου όλων των σύγχρονων επεμβατικών καρδιολογικών τεχνικών (Stenting, FFR, IVUS, Rotablator κλπ).
Χρησιμοποιούνται όλες οι διεθνώς αποδεκτές οδοί διαδερμικής προσπέλασης (μηριαία, κερκιδική, ωλένιος).
Ε. Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας  με δυνατότητα διενεργείας πλήρους ηλεκτροφυσιολογικής μελέτης, χαρτογράφησης (mapping) και κατάλυσης (ablation) αρρυθμιογόνων εστιών και εμφύτευσης προσωρινών και μόνιμων βηματοδοτών , αυτόματων απινιδωτών,  αλλά και εφαρμογής θεραπείας δυσυγχρονισμού (CRT) σε ασθενείς με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια. Σημειωτέον ότι ο εξοπλισμός του εργαστηρίου αυτού ανανεώθηκε πλήρως με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας εντελώς πρόσφατα.
ΣΤ. Εργαστήριο 24-ωρης καταγραφής καρδιακού ρυθμού (Holter)
E. Εργαστήριο παρακολούθησης- ρύθμισης βηματοδοτών, απινιδωτών.
Ζ. Εργαστήριο διενεργείας δοκιμασίας ανάκλισης (tilt test).
H. Εργαστήριο διενεργείας Δοκιμασίας Κόπωσης.
Θ. Εργαστήριο Ηχωκαρδιογραφίας (M- mode, 2D- echo, παλμικό-συνεχές-έγχρωμο Doppler, Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα, stress echo, contrast echo, ΤDI, Speckle Tracking Imaging, Strain/Strain Rate, μελέτη ασυγχρονισμού κλπ).
Ι. Τμήμα παρακολούθησης ασθενών με Πνευμονική Υπέρταση, Καρδιακή Ανεπάρκεια, Αρρυθμίες, Αρτηριακή Υπέρταση και Δυσλιπιδαιμίες.
Κ. Τμήμα διενεργείας Κλινικών Μελετών


2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Ιατρικό Προσωπικό

Ειδικευμένοι:

Συντονιστής Διευθυντής: Βλάσιος Ν. Πυργάκης MD, FESC, FACC
Διευθυντές:
Δημήτριος Αβραμίδης MD,FESC
Αντώνιος Βραχάτη
Βασίλειος Γεωργούλας
Σπύρος Δευτεραίος MD
Απόστολος Καραβίδας MD, FESC
Ευάγγελος Μάτσακας MD, FESC
Νικόλαος Μιχελακάκης MD
Χρίστος Παναγούλης MD

Επιμελήτρια A΄: Αναστασία Περπινιά

Επιμελητές Β΄:
Σοφία Αράπη
Κωνσταντίνος Ραισάκης

Επικουρικοί Επιμελητές: Λουκάς Παππάς MD

Ειδικευόμενοι Ιατροί: 22 θέσεις

Νοσηλευτικό Προσωπικό

Προϊσταμένη: Ολυμπία Καραγκούνη
Υπεύθυνος Μονάδας Εμφραγμάτων: Αθανάσιος Νούσης
Υπεύθυνος Αιμοδυναμικού και Ηλεκτροφυσιολογικού Εργαστηρίου: Λουκάς Στασινός

ΚΛΙΝΙΚΗ

Προϊσταμένη:
ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑ

Νοσηλευτές/τριες:
ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΤΖΑΜΑΛΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΤΖΩΡΤΖΙΔΗ ΑΝΝΑ
ΣΟΥΡΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΦΟΥΣΕΚΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΟΛΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΧΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΣΒΑΡΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
ΒΕΪΖΗ ΜΑΡΙΝΑ

Β. Νοσηλευτών/τριών:
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ
ΚΩΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Β. Θαλάμου
ΑΤΜΑΤΖΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Υπέυθυνος:
ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

 Νοσηλευτές/τριες
ΓΟΥΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

 Β. Νοσηλευτών/τριών:
ΚΟΤΣΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ


3. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 213 203 2339


4. ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Το ιατρικό προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής είναι  απόλυτα εξοικειωμένο σε όλες τις νεώτερες διαγνωστικές και θεραπευτικές τεχνικές που απαιτεί η σύγχρονη Καρδιολογία, αναίμακτες και επεμβατικές. Σημαντικός αριθμός των στελεχών της Κλινικής έχει μετεκπαιδευθεί  σε τομείς αιχμής της σύγχρονης καρδιολογίας στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με αποτέλεσμα υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί από τα αντίστοιχα βιογραφικά. Η κλινική διαθέτει εκπαιδευτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου. Το σύνολο των ιατρών της κλινικής συμμετέχει  ενεργά σε διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, Σεμινάρια, Συμπόσια, Ημερίδες, εκπαιδευτικά μαθήματα.
Η κλινική έχει να επιδείξει σημαντικό ερευνητικό και επιστημονικό έργο. Την τελευταία ιδίως 3-ετία η επιστημονική και ερευνητική παραγωγή της Κλινικής είχε σαν αποτέλεσμα σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα διεθνή και Ελληνικά περιοδικά του καρδιολογικού χώρου. Συμμετέχει επίσης ενεργά σε σημαντικό αριθμό μεγάλων Ελληνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών  πολυκεντρικών μελετών.

Το νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής θεωρείται απόλυτα εξειδικευμένο στο αντικείμενό του και διακρίνεται για την προσήλωσή του στον άρρωστο και τον υψηλό βαθμό επαγγελματικής επάρκειας